تحقیق درباره موتور الکتریکی
فهرست
عنوان
مقدمه
• موتورهاي Dc
o ۱.۱ موتورهاي ميدان سيم پيچي شده
• موتورهاي يونيورسال
• موتورهاي AC
o موتورهاي AC تک فاز
• موتورهاي پلهاي
• موتورهاي خطي
• منابع
مقدمه
ميدان مغناطيسي چرخنده به عنوان مجموعي از بردارهاي مغناطيسي کوئلهاي سهفازه.
يک موتور الکتريکي، الکتريسيته را به حرکت مکانيکي تبديل ميکند. عمل عکس آن که تبديل حرکت مکانيکي به الکتريسيته است، توسط ژنراتور انجام ميشود. اين دو وسيله بجز در عملکرد، مشابه يکديگر هستند. اکثر موتورهاي الکتريکي توسط الکترومغناطيس کار ميکنند، اما موتورهايي که بر اساس پديدههاي ديگري نظير نيروي الکترواستاتيک و اثر پيزوالکتريک کار ميکنند، هم وجود دارند.
ايده کلي اين است که وقتي که يک ماده حامل جريان الکتريسيته تحت اثر يک ميدان مغناطيسي قرار ميگيرد، نيرويي بر روي آن ماده از سوي ميدان اعمال ميشود. در يک موتور استوانهاي، چرخانه (روتور) به علت گشتاوري که ناشي از نيرويي است که به فاصلهاي معين از محور چرخانه به چرخانه اعمال ميشود، ميگردد.
اغلب موتورهاي الکتريکي دوارند، اما موتور خطي هم وجود دارند. در يک موتور دوار بخش متحرک (که معمولاً درون موتور است) چرخانه و بخش ثابت ايستانه (استاتور) خوانده ميشود. موتور شامل آهنرباهاي الکتريکي است که روي يک قاب سيم پيچي شده است. گر چه اين قاب اغلب آرميچر خوانده ميشود، اما اين واژه عموماً به غلط بکار برده ميشود. در واقع آرميچر آن بخش از موتور است که به آن ولتاژ ورودي اعمال ميشود يا آن بخش از ژنراتور است که در آن ولتاژ خروجي ايجاد ميشود. با توجه به طراحي ماشين، هر کدام از بخشهاي چرخانه يا ايستانه ميتوانند به عنوان آرميچر باشند. براي ساختن موتورهايي بسيار ساده کيت هايي را در مدارس استفاده ميکنند.
موتورهاي Dc
يکي از اولين موتورهاي دوار، اگر نگوييم اولين، توسط مايکل فارادي در سال 1821م ساخته شده بود و شامل يک سيم آويخته شده آزاد که در يک ظرف جيوه غوطهور بود، ميشد. يک آهنرباي دائم در وسط ظرف قرار داده شده بود. وقتي که جرياني از سيم عبور ميکرد، سيم حول آهنربا به گردش در ميآمد و نشان ميداد که جريان منجر به افزايش يک ميدان مغناطيسي دايرهاي اطراف سيم ميشود. اين موتور اغلب در کلاسهاي فيزيک مدارس نشان داده ميشود، اما گاه بجاي ماده سمي جيوه، از آب نمک استفاده ميشود.
موتور کلاسيک DC داراي آرميچري از آهنرباي الکتريکي است. يک سوييچ گردشي به نام کموتاتور جهت جريان الکتريکي را در هر سيکل دو بار برعکس مي کند تا در آرميچر جريان يابد و آهنرباهاي الکتريکي، آهنرباي دائمي را در بيرون موتور جذب و دفع کنند. سرعت موتور DC به مجموعهاي از ولتاژ و جريان عبوري از سيم پيچهاي موتور و بار موتور يا گشتاور ترمزي، بستگي دارد.
سرعت موتور DC وابسته به ولتاژ و گشتاور آن وابسته به جريان است. معمولاً سرعت توسط ولتاژ متغير يا عبور جريان و با استفاده از تپها (نوعي کليد تغيير دهنده وضعيت سيمپيچ) در سيمپيچي موتور يا با داشتن يک منبع ولتاژ متغير، کنترل ميشود. بدليل اينکه اين نوع از موتور ميتواند در
تحقیق درباره موتور الکتریکی
پسورد فایل: www.bazaarfile.ir
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.